Επικοινωνούμε, Ανακαλύπτουμε μαζί ικανότητες, Συνδεόμαστε με τη δύναμη μέσα μας


Το κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Βίκυ Γιανναρά καλωσορίζει τη σχολική χρονιά 2021-2022 με ένα δωρεάν διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο σε συνεργασία με την κοινωνιολόγο / σύμβουλο ψυχικής υγείας Αναστασία Μπεντεβή

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός πλαισίου επικοινωνίας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να έρθουν σε επαφή με νέους τρόπους κατανόησης και διαχείρισης των θεμάτων που αναδύονται στην καθημερινότητα.
  • Να μοιραστούν εμπειρίες και να συνδεθούν μεταξύ τους μέσα από συνομιλίες που τους φέρνουν σε επαφή με τις δυνάμεις τους, τα εφόδια και τις ικανότητές τους.
  • Να αναζητήσουν τρόπους αξιοποίησης των κρυμμένων αυτών πηγών δύναμης σε μια εποχή που η κρίση αποτελεί μια πρόκληση για διαχείριση.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και σε όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με δύναμη, χαρά και αισιοδοξία

Συστημική Καταξιωτική Προσέγγιση

Για την επεξεργασία των θεμάτων θα αξιοποιηθεί η θεώρηση της Συστημικής Καταξιωτικής Προσέγγισης.

Η Συστημική Καταξιωτική Προσέγγιση περιγράφει μια νέα μεθοδολογία για την ανάπτυξη των ανθρώπινων συστημάτων, εστιάζοντας στα θετικά στοιχεία που υπάρχουν. Δέχεται ότι σε κάθε ανθρώπινο σύστημα κάτι λειτουργεί καλά, οπότε η αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αναγνώριση των πραγμάτων που λειτουργούν και τον πολλαπλασιασμό τους.

Μια τέτοια οπτική μάς προσκαλεί σε μια νέα ματιά για τον κόσμο, για τις σχέσεις, για τον εαυτό. Δημιουργεί νέες δυνατότητες επικοινωνίας σε οικογένειες, υπηρεσίες, συλλόγους, κοινότητες, χώρους εκπαίδευσης, καθώς επιτρέπει στους ανθρώπους να ανακαλύπτουν μαζί τρόπους που θα τους επιτρέψουν να είναι πιο δημιουργικοί, συνεργατικοί και χαρούμενοι.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Διάρκεια: 17:00 - 19:00

Ώρα Προσέλευσης: 16:45

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ στην Κάρτσοβα (στο χώρο του παιδικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας κ Κυνουρίας «Η Ζωοδόχος Πηγή»)


*Στη συνάντηση θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Αναστασία Μπεντεβή είναι κοινωνιολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας με ειδίκευση στην Συστημική Συμβουλευτική ατόμων, οικογενειών, ζευγαριών, ομάδων . Έχει πιστοποιητικό μεταπτυχιακής επιμόρφωσης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων καθώς και στην Εξέλιξη του Παιδιού στο Κοινωνικό Περιβάλλον. Έχει λάβει εκπαιδεύσεις σχετικά με τη δυναμική των ομάδων, τη συμβουλευτική ζευγαριών, τη συστημική αναπαράσταση και τις διαλογικές πρακτικές στους χώρους της υγείας και της εκπαίδευσης.

Στην πορεία της εικοσαετούς ενασχόλησής της με τη συμβουλευτική έχει συντονίσει ως εμψυχώτρια πλήθος σχολών γονέων καθώς και ομάδες εκπαιδευτικών, εφήβων και επαγγελματιών. Είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας για την πρόληψη των εξαρτήσεων και επιστημονικά υπεύθυνη στο Κέντρο Πρόληψης των Eξαρτήσεων Αρκαδίας. Έχει λάβει εκπαίδευση στην Συστημική Καταξιωτική Προσέγγιση, η οποία εστιάζει στην αξιοποίηση των ικανοτήτων, των δυνάμεων και των εφοδίων των ανθρώπων. Συμμετέχει σε διαεπαγγελματική ομάδα εποπτείας που έχει στόχο την αξιοποίηση της Συστημικής Καταξιωτικής Προσέγγισης στη διαχείριση των θεμάτων που αναδύονται στη λειτουργία των ανθρώπινων συστημάτων. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις.


Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής για την είσοδο στην εκδήλωση

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε τηλεφωνικά είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε πατώντας εδώ

Λόγω των συνθηκών καθώς και της φύσης του εργαστηρίου, ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος


  vickygiannara_ispanika
  ispanikavickygiannara