Κύκλος Μαθημάτων με Θέμα τη Λατινική Αμερική

Το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας «Βίκυ Γιανναρά» θέλει να αποχαιρετήσει το 2020, αυτή την ιδιαίτερη και γεμάτη προκλήσεις και ανατροπές χρονιά, με ένα «ταξίδι». Ένα ταξίδι διαφορετικό, μέσα από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού μας. Προορισμός: Λατινική Αμερική.

Σε συνεργασία με τον περουβιανό καθηγητή/neurolanguage coach Juan Carlos Campos διοργανώνει έναν κύκλο συναντήσεων/μαθημάτων με θέμα τη Λατινική Αμερική. Συγκεκριμένα, σε 4 δίωρες συναντήσεις/τηλεμαθήματα θα γίνει λόγος για διάφορα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία και τον πολιτισμό των ισπανόφωνων – και όχι μόνο – χωρών της Λατινικής Αμερικής. Θα έχουμε την ευκαιρία να «ταξιδέψουμε» εκεί και να γνωρίσουμε κάποιες πτυχές αυτής της γεμάτης αντιθέσεις και ιδιαίτερες ομορφιές ηπείρου.

Στόχος των μαθημάτων

Ο γενικός στόχος των εκπαιδευτικών αυτών συναντήσεων/μαθημάτων είναι να προκληθεί το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τη λατινοαμερικανική κουλτούρα με απώτερο στόχο – μετά το πέρας των 4 συναντήσεων/μαθημάτων – να έχουν αποκτήσει ένα γενικό πανόραμα σχετικά με τη Λατινική Αμερική και τα σημαντικότερα και πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία του πολιτισμού της.

Τα μαθήματα απευθύνονται

Σε άτομα που έχουν καλή γνώση της ισπανικής γλώσσας, καθώς η παρουσίαση εκ μέρους του ομιλητή και η συμμετοχή σε διάφορες διαδραστικές ασκήσεις θα γίνει στα Ισπανικά.

Λίγα λόγια ως εισαγωγή

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, κατά κύριο λόγο ισπανόφωνες, είναι ένα μωσαϊκό πολιτισμών: από την Καραϊβική ως την Παταγονία ζουν εκατομμύρια άνθρωποι που ανήκουν σε διάφορες φυλές και έχουν ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, χώρες με διαφορετική κουλτούρα, περιοχές με πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα εντυπωσιακά και αντιφατικά πολλές φορές μεταξύ τους: Αμαζόνιος, Άνδεις, τροπικά δάση, παγετώνες, χιονισμένα βουνά, πανέμορφες παραλίες… Εκεί γεννήθηκαν και άνθισαν πανάρχαιοι πολιτισμοί όπως οι Αζτέκοι, οι Μάγιας και οι Ίνκας, μνημεία των οποίων είναι πασίγνωστα μέχρι και σήμερα, όπως το Μάτσου Πίτσου στο Περού ή το Τσίσεν Ίτζα στο Μεξικό, πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες και ταξιδιώτες… Εκεί βρίσκονται φημισμένες πόλεις όπως το Μπουένος Άιρες ή το Ρίο ντε Τζανέιρο και δημοφιλή τουριστικά θέρετρα όπως το Ακαπούλκο. Χώρες που έχουν γεννήσει σπουδαίες προσωπικότητες του πολιτισμού, της λογοτεχνίας, των τεχνών, της μουσικής, του αθλητισμού…

Σε 4 δίωρες συναντήσεις θα κάνουμε, λοιπόν, ένα «ταξίδι» σ’ αυτή την τόσο μακρινή και άγνωστη αλλά σαγηνευτική για τους περισσότερους ήπειρο και θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά της στοιχεία. Ο ομιλητής/εισηγητής θα μας μεταφέρει βασικές πληροφορίες και γνώσεις πάνω σε διάφορες πτυχές του πολιτισμού αλλά και της καθημερινής ζωής, οι οποίες θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα μας δώσουν το έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση.

Διάρθρωση Συναντήσεων

  • Σάββατο 28/11/20: Γνωρίζοντας τη Λατινική Αμερική - πρώτη επαφή με τον πολιτισμό της: λαοί, ομιλούμενες γλώσσες, εθνογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, τέχνες, επιστήμες κτλ
  • Σάββατο 5/12/20: Τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου είναι επτά. Κάποια βρίσκονται στη Λατινική Αμερική. Ας μάθουμε γι’ αυτά!
  • Σάββατο 12/12/20: Περού, χώρα καταγωγής του ομιλητή. Ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία και διάφορες πληροφορίες που θα μας δείξουν τι είναι αυτό που κάνει το Περού έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Λατινικής Αμερικής.
  • Σάββατο 19/12/20: Στερεότυπα, μύθοι και αλήθειες σχετικά με τους Λατινοαμερικάνους. Τι από όσα γνωρίζουμε για τους κατοίκους αυτής της μακρινής ηπείρου αληθεύουν και ποια είναι πράγματι τα χαρακτηριστικά τους;

Ώρα διεξαγωγής για όλες τις συναντήσεις: 16:00 – 18:00. Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν και τις τέσσερις συναντήσεις θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή Juan Carlos CamposΔήλωση συμμετοχής και πληροφορίες

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής αλλά και άλλες ερωτήσεις, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Οι συναντήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα του zoom.

  vickygiannara_ispanika
  ispanikavickygiannara


Φόρμα Επικοινωνίας